DIRECT MAILADRES 
  info@opsteker.com

Jouw naam

Jouw e-mail

Onderwerp

Jouw bericht

Opsteker Visie

De wereld van de verpleegkundige is aan verandering onderhevig. De zorgvrager wordt gemiddeld ouder en de problematiek chronischer. De aandacht verschuift van genezen, naar leren leven met een kwaal.

In het verpleegkundig werk ligt daarom nu meer nadruk op preventie en bevordering van zelfmanagement en draait minder om het verzachten van kwalen. Hoe redt je je als verpleegkundige in deze wereld?

Met lesvideo’s van Opsteker!

In 2016 begon Vincent zijn educatieve platform Opsteker. Hoofddoel: Een bijdrage leveren aan de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg door verpleegkundige kennis toegankelijker te maken! Eerst alleen door het verzorgen van gastlessen, nu vooral door het maken van lesvideo’s.

Toen werkte Vincent als psychiatrisch verpleegkundige en praktijkopleider voor de GGZ NHN. Inmiddels heeft hij een leuke aanstelling als docent HBOV bij Inholland. Daarnaast heeft Vincent noodgedwongen ook een loopbaan als patiënt.

(Vincent verloor op zijn 2e beide nieren. Gelukkig is hij op zijn 28ste getransplanteerd!)

Zijn professionele loopbaan, maar ook zeker zijn ervaringen als patiënt, hebben hem een uitgesproken visie op zorg gegeven. In de lesvideo’s belicht hij de formele lesstof, maar daarbij bijzondere aandacht voor de beleving van de patiënt.

“ Ik probeer studenten mee te geven dat het een voorrecht is dat de zorgvrager jouw zorg toevertrouwd, soms op de meest kwetsbare momenten van zijn leven. Zorg is niet alleen een praktische handeling, maar ook een ervaring voor de patiënt. “

Deze visie op zorg geven de lesvideo’s van Opsteker hun unieke karakter!

Oprichter Opsteker Vincent Moolenaar

Opsteker