Een impressie van video’s die Opsteker graag voor de zorg maakt.
Zoals o.a. voor les, onderzoek, promotie of wervingsdoeleinden!

Bericht Opsteker als je het leuk vind om samen de mogelijkheden te verkennen

Instructie

Mini docu's

Werving

Gratis werkvormen om te proberen in de praktijk!

Werkvorm Het aanpassen van je begeleidingsstijl PDF

Een speelse werkvorm voor de bijscholing van werkbegeleiders. Met deze werkvorm leren werkbegeleiders hun begeleidingsstijl aan te passen op de leerstijl van de leerling. De werkvorm maakt de werkbegeleider bewust van bekende valkuilen passend bij een bepaalde leerstijl, maar ook de meest effectieve benaderingswijze.

Werkvorm Aan de slag met dilemmas in de werkbegeleiding PDF

Een vlotte werkvorm leuk voor in duo’s. Met deze werkvorm maakt de werkbegeleider kennis met de veel voorkomende dilemma’s in de werkbegeleiding van een leerling. De werkvorm nodigt uit tot probleemoplossend denken en bereid de werkbegeleider voor op complexe dilemma’s in de praktijk.

Werkvorm Werken aan je ethische kompas PDF

Een vlotte werkvorm die de deelnemer uitnodigt om zijn ethisch kompas te verkennen. Hoe zou jij eigenlijk handelen in deze bekende ethische dilemma’s uit de zorg? Wat is volgens jou juist en waarom? Een leuke werkvorm die vaak veel gespreksstof doet opwaaien.

Werkvorm De luchtballon – Docentenhandleiding PDF

Werkvorm De Luchtballon – Observatielijst PDF

Werkvorm De Luchtballon – Voorwerpenlijst PDF

De Luchtballon casus en grafische voorwerpenlijst

Een competitieve actieve werkvorm welke de deelnemer inzage geeft in zijn sterke en zwakke eigenschappen binnen de samenwerking. De werkvorm maakt in korte tijd inzichtelijk of de vaardigheden nodig voor effectieve samenwerking nog ruimte voor verbetering kennen.

Opsteker