FIT-Festival GGZ NHN vertoont Opsteker film!

Op dinsdag 11 September organiseert de GGZ NHN de derde editie van het FIT-Festival! Op het FIT-Festival delen de verschillende disciplines van de GGZ NHN, hun nieuwste innovaties met elkaar! Over een van deze innovaties heb ik een mini-docu mogen maken.

FIT-Festival, Film, HOI, Intake, Ervaringsdeskundige, Festival, Medewerkers

De mini-docu gaat over een unieke wijze van intake-afname voor cliënten: De herstel ondersteunende intake. Normaal betrof de intake een procedure tussen de zorgprofessional en de cliënt. Bij deze wijze van intake wordt ook een ervaringsdeskundige betrokken.

De ervaring leert dat de ervaringsdeskundige van grote betekenis kan zijn bij de intake. De ervaringsdeskundige begrijpt de problematiek van de cliënt. Hierdoor is hij instaat gerichte vragen te stellen en zo samen met de zorgprofessional een volledig beeld te krijgen van de problematiek.

Wat de kracht van de herstel ondersteunende intake (HOI) is en hoe deze procedure in zijn werk gaat, is te zien in de mini-docu: Een persoonlijke noot. Mogelijk na het FIT-Festival ook online te bekijken. Kijk voor andere Opsteker-video’s de webseries-page!

Opsteker